23.9.2015; Ogrevanje in izvedba strojnih inštalacij

V Energetski pisarni JUB-a in Srca Slovenije brezplačno predavanje "Ogrevanje in strojne inštalacije" na temo pasivnih hiš

V prostorih JUB Design Studia v Dolu pri Ljubljani enkrat mesečno potekajo brezplačna predavanja s področja obnovljivih virov in učinkovite rabe energije, ki jih izvaja izkušen energetski svetovalec Simon Brlek. Na predavanju "Ogrevanje in strojne inštalacije" bo tokrat pozornost posvetil pasivni hiši, teoretičnim osnovam sodobne "skoraj nič energijske" hiše, določanju dejanskih potreb po ogrevanju s PHPP izračunom, pomenu prezračevanja z vračanjem toplote (rekuperacijo) ter konkretnim primerom načrtovanja in izvedbe inštalacij v sodobni hiši.

Izraz "pasivna hiša" namreč izhaja iz želje, da takšna hiša ne potrebuje aktivnega ogrevanja. Z dobro toplotno zaščito ovoja stavbe tako zmanjšujemo potrebe po ogrevanju, kljub temu pa moramo nadoknaditi nekaj izgub toplote, ki nam uhaja skozi stene, okna, tla in streho, še več pa zaradi zagotavljanja svežega zraka (izgube zaradi prezračevanja). 

Ker so klasični načini ogrevanja v takih stavbah premočni, moramo s skrbnim načrtovanjem določiti primerne ogrevalne in prezračevalne sisteme, da del investicije v izboljšanje toplotnega ovoja (boljša okna in izolacija), privarčujemo z ustrezno dimenzioniranimi strojnimi inštalacijami. 

Zaradi omejenega števila mest prosimo, da se na predavanje predhodno prijavite na info@jub.si ali po telefonu 080 15 56.

Vljudno vabljeni!

 

Program JUB Home Painter vam olajša izbiro barv in tekstur na tipskih primerih.
Če želite, da barvno študijo za vaš objekt izdela arhitekt, pošljite naročilo. Cena barvne študije je 48,80 EUR. Ob nakupu kateregakoli JUBIZOL fasadnega sistema, vam priznamo popust v višini stroška izdelave barvne študije.
Kontakti JUB Design Studio: JUB Kemična industrija d.o.o.; Dol pri Ljubljani 28; 1262 Dol pri Ljubljani; T: +386 1 588 43 90, E: design-studio@jub.si