Skupaj smo prebarvali več kot kilometer ograje v Lipici

Več kot 300 prijateljev Lipice in lipicancev je to nedeljo, 11. junija, pobarvalo 1,1 kilometra značilne bele lipiške ograje ob pašniku za lipicanske kobile z žrebeti. Prišli so iz vse Slovenije, z veliko dobre volje, in porabili več kot 250 litrov bele barve JUBIN Decor universal na vodni osnovi, primerne tudi za otroška igrala, ki smo jo prispevali v družbi JUB.

  

 

V sproščenem vzdušju so ograjo barvale mnoge družine, ki so v zelenem okolju Lipice preživele prijeten dan in po barvanju nadaljevale druženje ob glasbi v živo, ustvarjalnicah ter pestrem spremljevalnem programu v lipiškem parku. Več metrov bele ograje so pobelili tudi predsednik sveta Kobilarne Lipica, Marko Drofenik, državni  sekretar na Ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo, Aleš Cantarutti, član sveta kobilarne, Marijan Suša, in direktorica, Lorela Dobrinja. Čopič je vihtela tudi napovedovalka Jana Morelj, ki se je barvanju pridružila s prijatelji in starši, nato pa postala botra malega lipicanskega žrebička Pluto Gratiosa XXI, ki se je v Lipici rodil 15. maja.

   

    ​

  

Da bodo ograje dolgo kljubovale sonce, vetru, dežju in mrazu, so naši strokovnjaki udeležencem akcije razkrili nekaj trikov barvanja. S pobarvanim delom ograje so vsi udeleženci pripomogli tudi k temu, da bo Svetovno prvenstvo v vožnji dvovpreg 2017, ki bo septembra potekalo v Lipici, še lepše in veličastnejše. 

Ker lipiške pašnike obdaja več kot 12 kilometrov belih ograj, se bo priljubljena akcija nadaljevala jeseni in prihodnje leto.

 

Program JUB Home Painter vam olajša izbiro barv in tekstur na tipskih primerih.
Če želite, da barvno študijo za vaš objekt izdela arhitekt, pošljite naročilo. Cena barvne študije je 48,80 EUR. Ob nakupu kateregakoli JUBIZOL fasadnega sistema, vam priznamo popust v višini stroška izdelave barvne študije.
Kontakti JUB Design Studio: JUB Kemična industrija d.o.o.; Dol pri Ljubljani 28; 1262 Dol pri Ljubljani; T: +386 1 588 43 90, E: design-studio@jub.si