Akcija "JUBINI gredo za med"

Slovesen zaključek akcije JUBINI gredo za med

Akcija JUBINI gredo za med, ki je potekala na območju celotne Slovenije od februarja do konca avgusta letos, se je 20. septembra slovesno zaključila na letnem posvetu mentorjev čebelarskih krožkov, ki je potekal na sedežu Čebelarske zveze Slovenije v Lukovici pri Domžalah. Družba JUB je za podporo Čebelarski zvezi Slovenije v sedem mesecev trajajoči akciji zbrala kar 660 litrov barv in premazov JUBIN, s katerimi bodo lahko obnovili najmanj 167 šolskih čebelnjakov.
 
Družba JUB, ki je v akcijo s Čebelarsko zvezo Slovenije pritegnila tudi svoje zveste kupce, je tako od vsakega prodanega izdelka iz družine JUBIN namenila lonček barve JUBIN Decor in JUBIN Lasur čebelarskim krožkom v osnovnih šolah. 

    

Željko Kovačevič, direktor družbe JUB in Boštjan Noč, predsednik Čebelarske zveze Slovenije ob zaključku akcije JUBINI gredo za med v prostorih ČZS (Foto: arhiv ČZS in JUB)

 

Predsednik Čebelarske zveze Slovenije, Boštjan Noč: ''Čebelarstvo pri nas je izjemno dobro in sistemsko organizirano, kar nam priznavajo tudi v tujih čebelarskih zvezah v vzhodni Evropi. S podporo družbe JUB bomo lahko naredili korak naprej pri obnovi in nadaljnjem vzdrževanju šolskih čebelnjakov, za kar se jim ob tej priložnosti toplo zahvaljujemo. Nekateri čebelarski krožki imajo pri nas kar 40-letno tradicijo. Danes imamo v Čebelarski zvezi Slovenije v šolah delujočih kar 167 čebelarskih krožkov, ki vključujejo več kot 2.600 otrok, kar je velik dosežek.''  

Več kot sto prisotnih mentorjev je nagovoril tudi Željko Kovačevič, direktor družbe JUB :  ''Akcijo JUBINI gredo za med smo v družbi JUB podprli z velikim veseljem, saj gre za projekt, ki tesno povezuje šolarje z naravo. Naši, na vodni osnovi izdelani JUBINI, pa so primerni prav za zaščito lesa v panjih, saj so čebelam, ljudem ter okolju prijazni."

 

Delavnica za mentorje šolskih krožkov

V sklopu letnega posveta so potekale tudi delavnice, na katerih so JUB-ovi strokovnjaki praktično pokazali, kako naj poteka celovita ali delna obnova starih panjev ter kako enostavno je s pravimi premazi mogoče vzdrževati nove. Po začetnem brušenju, ki lahko poteka ročno ali z rotacijskimi in vibracijskimi brusilkami, lahko čebelarji nadaljujejo delo z nanosi ekološkega premaza JUBIN Decor universal ali transparentnega premaza JUBIN Lasur.

Njune prednosti so zlasti hitro sušenje, kar omogoča razmeroma zelo hitro selitev čebel v panj, barve in premazi pa tudi nimajo neprijetnega vonja. Oba premaza  sta hkrati certificirana tudi za varno uporabo pri stiku z živili, kar je razlog več za njuno brezskrbno uporabo. Po končanem delu lahko čopič s sintetičnimi vlakni, ki ga priporočajo za uporabo premazov na vodni osnovi, čebelarji enostavno sperejo z vodo.

    

 

 

 

Program JUB Design Studio vam olajša izbiro barv in tekstur na tipskih primerih.
Če želite, da barvno študijo za vaš objekt izdela arhitekt, pošljite naročilo. Cena barvne študije je 48,80 EUR. Ob nakupu kateregakoli JUBIZOL fasadnega sistema, vam priznamo popust v višini stroška izdelave barvne študije.
Kontakti JUB Design Studio: JUB Kemična industrija d.o.o.; Dol pri Ljubljani 28; 1262 Dol pri Ljubljani; T: +386 1 588 43 90, E: design-studio@jub.si